Cyber Security Specialist

Maarten is cyber security specialist bij HSO. Een cyber security specialist is iemand die zich bezighoudt met het beschermen van computer- en netwerksystemen tegen cyberaanvallen. Cyber security is een snel groeiende en uitdagende tak binnen IT, aangezien de digitale wereld steeds meer integreert in ons dagelijks leven en bedrijfsprocessen. Maarten vertelt je hier graag meer over in de onderstaande video.

Wat doet een cyber security specialist?

Cyber security specialisten hebben vaak een achtergrond in informatica of technologie en werken vaak bij een scala aan bedrijven en organisaties. Van banken en verzekeraars tot overheid en defensie. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren van potentiĆ«le risico’s, het ontwikkelen en implementeren van beveiligingsmaatregelen en het monitoren van het systeem om eventuele aanvallen te detecteren en daarop te reageren.

Er zijn verschillende soorten cyber security specialisten, zoals ethical hackers. Zij worden ingezet om systemen te testen op hun weerbaarheid tegen aanvallen. Andere specialisaties zijn incident response, netwerkbeveiliging en cloud security.

Het werk van een cyber security specialist verandert continu, omdat cybercriminelen steeds geavanceerdere methoden ontwikkelen om toegang te krijgen tot systemen. Dit betekent dat cyber security specialisten zich moeten blijven ontwikkelen en bijscholen in de nieuwste technologieƫn en methoden om aanvallen te detecteren en te voorkomen.

In het algemeen is een cyber security specialist iemand die zich bezighoudt met het beschermen van computer- en netwerksystemen tegen cyberaanvallen. Dit is een belangrijke rol in de huidige digitale wereld, aangezien bedrijven en organisaties steeds meer afhankelijk zijn van hun digitale systemen voor hun dagelijkse activiteiten. Cyber security specialisten zijn daarom noodzakelijk om deze systemen te beschermen tegen cybercriminelen.

Benieuwd of deze functie bij je past?

Dag uit het leven van een cyber security specialist

  • 9 uur

    Je begint uiteraard met een lekker bakje koffie. Daarna start je je laptop en check je als eerste je mail.

  • 10 uur

    Je hebt een overleg met collega’s van jouw afdeling. Waar is iedereen mee bezig?

  • 11 uur

    Je brengt in kaart wat de gevaren zijn op cybergebied voor jouw organisatie. Je bedenkt een mogelijkheid om mensen hier meer bewust van te maken.

  • 12 uur

    Tijd voor lunch!

  • 13 uur

    Je maakt een phishingmail en stuurt deze naar collega’s om de veiligheidsrisico’s te testen.

  • 14 uur

    Je bespreekt de resultaten van jouw test met collega’s.

  • 15 uur

    Je bedenkt een plan om medewerkers meer bewust te maken van cyberaanvallen, zoals de phishingmail die je eerder vandaag verzond.

  • 16 uur

    De laptop gaat dicht, je bent klaar voor vandaag!

×

 

Hallo! Hoe kan ik je helpen?

× Stuur Merel een appje!