Data scientist

Bas is data scientist bij InfoSupport. Een data scientist is iemand die zich bezighoudt met het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens. Deze gegevens worden vaak gebruikt om beslissingen te nemen, problemen op te lossen of nieuwe inzichten te verkrijgen voor een bedrijf of organisatie. In deze video vertelt Bas je graag meer over zijn werk als data scientist.

Wat doet een data scientist?

De rol van een data scientist is cruciaal in de huidige economie, waar gegevens een steeds belangrijkere rol spelen bij het nemen van beslissingen. Organisaties hebben toegang tot meer gegevens dan ooit. Een data scientist helpt om deze gegevens te begrijpen en te gebruiken om bedrijfsdoelen te bereiken.

Een data scientist gebruikt diverse methoden en technieken om gegevens te analyseren: statistiek, wiskunde, computerwetenschappen en machine learning. Ze maken ook gebruik van verschillende software en tools, zoals Python, R, SQL en Tableau. Dit helpt hen om complexe gegevens te visualiseren en te analyseren, en om inzichten te verkrijgen die anders niet zichtbaar zouden zijn.

Een data scientist werkt vaak samen met andere afdelingen, zoals IT, marketing en verkoop, om gegevens te verzamelen en analyseren. Ook communiceren ze met leidinggevenden en andere beslissers om hen te helpen begrijpen wat de gegevens zeggen en hoe deze gebruikt kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het identificeren van klantentrends, het verbeteren van de efficiëntie van een bedrijfsproces of het voorspellen van toekomstige verkoop.

Een data scientist werkt met grote hoeveelheden gegevens, zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens. Dit vereist kennis van big data-technologieën zoals Hadoop en Spark, evenals vaardigheden in het opschonen, normaliseren en verrijken van gegevens.

Benieuwd of deze functie bij je past?

Dag uit het leven van een data scientist

  • 09 uur

    Je hebt een overleg met collega’s en de klant. Je brengt in kaart wat er nodig is en welke data nodig is om analyses uit te kunnen voeren.

  • 10 uur

    Je begint met het uitzoeken van de data die je hebt ontvangen. Wat is bruikbaar en wat niet?

  • 13 uur

    Tijd voor lunch!

  • 14 uur

    Je volgt een training met collega’s over een nieuwe AI ontwikkeling

  • 16 uur

    In het laatste uurtje start je alvast met het maken van de analyse van de data die je binnen hebt gekregen. De rest komt morgen wel.

  • 17 uur

    Je bent klaar voor vandaag!

×

 

Hallo! Hoe kan ik je helpen?

× Stuur Merel een appje!