Developer

Dangelo is developer bij BIT. Een developer, ook wel programmeur of ontwikkelaar genoemd, is iemand die software ontwikkelt. Dit kan zijn: webontwikkeling, mobiele apps, games, desktop software of andere softwaretoepassingen. Developers schrijven code en gebruiken verschillende programmeertalen en hulpmiddelen om software te ontwikkelen en te testen. In deze video vertelt Dangelo je graag meer over zijn functie.

Wat doet een Developer?

Er zijn verschillende soorten developers, afhankelijk van het type software dat ze ontwikkelen. Sommige developers richten zich op webontwikkeling en werken aan websites en webapplicaties. Anderen richten zich op mobiele apps en maken software voor smartphones en tablets. Weer anderen richten zich op games en maken spellen voor computers en consoles.

Webontwikkeling omvat het gebruik van verschillende programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript om de opmaak en functionaliteit van een website te creëren. Developers die zich richten op webontwikkeling, werken vaak met frameworks en contentmanagementsystemen om hun werk te vergemakkelijken. Mobiele app-ontwikkeling betreft het maken van software voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit omvat het gebruik van specifieke programmeertalen en ontwikkelingsomgevingen, zoals Swift en Xcode voor iOS-ontwikkeling en Java en Android Studio voor Android-ontwikkeling. Game-ontwikkeling is het maken van games voor computers en consoles. Dit omvat het gebruik van verschillende programmeertalen en ontwikkelingsomgevingen, zoals C++ en Unity voor de ontwikkeling van 3D-games.

Naast de bovengenoemde categorieën zijn er ook andere soorten developers. Bijvoorbeeld desktop-ontwikkelaars die software ontwikkelen voor desktopcomputers en servers, gericht op specifieke industrieën zoals de gezondheidszorg of de financiële sector. Ongeacht de specialisatie, ontwikkeling van software is een creatief proces dat veel vereist van developers: oplossingsgericht denken en blijven bijscholen in nieuwe technologieën en programmeertalen. Veel developers werken in teams, maar sommigen werken ook als freelancers of zelfstandige ondernemers. De carrièremogelijkheden in de softwareontwikkeling zijn breed en bieden veel kansen voor groei en specialisatie.

Benieuwd of deze functie bij je past?

Dag uit het leven van een developer

 • 9 uur

  Jij en je collega’s beginnen de dag met een een stand-up.

 • 10 uur

  Je kiest je favoriete playlist uit en zet deze aan, zet een lekker bakje koffie voor jezelf en begint met coderen.

 • 12 uur

  Tijd voor lunch!

 • 13 uur

  Je zoekt online naar beschikbare codes en informatie voor de toepassing die je nodig hebt.

 • 14 uur

  Je verwerkt de bestaande code in jouw software.

 • 16 uur

  Je voert tests uit om te kijken of alles wat je vandaag maakte werkt.

 • 17 uur

  Jouw werkdag zit erop voor vandaag!

×

 

Hallo! Hoe kan ik je helpen?

× Stuur Merel een appje!