IT-consultant

Colet is IT-consultant bij HSO. Een IT-consultant is iemand die bedrijven adviseert over hun informatiesystemen en technologie. Ze helpen bij het identificeren van problemen en bieden oplossingen om de efficiëntie en productiviteit van de organisatie te verbeteren. Ze kunnen ook betrokken zijn bij het implementeren en beheren van nieuwe systemen en technologieën. Colet vertelt je in deze video graag meer over het werk van een IT-consultant.

Wat doet een IT-consultant?

Een IT-consultant analyseert de huidige IT-systemen van bedrijven en evalueert deze. Vervolgens brengt hij of zij advies uit over de benodigde IT-systemen en inrichting daarvan binnen de organisatie, om de doelstellingen te kunnen behalen. Als consultant optimaliseer je dus de digitale werkprocessen en diensten binnen de organisatie. Je helpt organisaties met systeemontwikkelingen en integratie, en introduceert nieuwe systemen die mogelijk interessant zijn.

Er zijn drie verschillende soorten IT-consultants. Je hebt IT & Business Consultants, IT Software Consultants en Security Consultants. Zoals de namen al doen vermoeden: IT & Business concentreert zich op de inventaris, bedrijfsvoering en zakelijke behoeften. Software concentreert zich op nieuwe software en Security kijkt of de infrastructuur en digitale processen op een veilige manier zijn ingericht.

Een IT-consultant heeft veel contact met klanten. Het is gebruikelijk om meerdere dagen per week op bezoek te zijn bij de klant, al kan dit per organisatie en specialisatie uiteenlopen.

Benieuwd of deze functie bij je past?

Dag uit het leven van een IT-consultant

 • 8 uur

  Je stapt op tijd de auto in, want vandaag ga je langs bij een klant.

 • 9 uur

  Je komt aan bij de klant. Hier maak je kennis met de aanwezige collega’s.

 • 10 uur

  Je geeft een presentatie over de software die jullie gaan implementeren. Heel het team luisterd aandachtig naar jouw instructies.

 • 12 uur

  Tijd voor lunch!

 • 13 uur

  De rest van de dag ben je aanwezig bij de klant om alle wensen op te halen. Samen kijk je naar wat nodig is en wat mogelijk is. Deze input vertaal jij naar een heldere briefing voor collega’s.

 • 17 uur

  Het is tijd om weer naar huis te rijden!

×

 

Hallo! Hoe kan ik je helpen?

× Stuur Merel een appje!