Software tester

Software testers spelen een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van software. Rine is docent aan de Christelijke Hogeschool Ede en geeft onder andere les in het testen van software. In deze video vertelt hij je graag meer over wat het beroep van software tester inhoudt en hoe je dit wordt.

Wat doet een software tester?

Testers hebben een belangrijke rol in het software-ontwikkelingsproces. Het doel van een software tester is om te zorgen dat de software aan de specificaties voldoet en dat er geen fouten of bugs zijn voordat de software op de markt wordt gebracht. Een effectieve software tester speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de kwaliteit van de software en bij het verbeteren van de gebruikservaring voor de eindgebruiker.

Software testers voeren verschillende soorten tests uit, waaronder unit tests, integratietests en acceptatietests. Unit tests richten zich op individuele componenten van de software en testen of deze correct werken. Integratietests testen hoe verschillende componenten van de software samenwerken. Acceptatietests zijn tests die door de eindgebruiker worden uitgevoerd om te bepalen of de software aan hun verwachtingen voldoet.

Testers werken nauw samen met softwareontwikkelaars en andere leden van het ontwikkelteam om problemen te identificeren en op te lossen. Ze rapporteren de resultaten van de tests en geven aanbevelingen om de software te verbeteren.

Benieuwd of deze functie bij je past?

Dag uit het leven van een software tester

  • 9 uur

    Je begint uiteraard met een lekker bakje koffie. Daarna start je samen met collega’s de dag in een stand-up meeting.

  • 10 uur

    Je bedenkt een nieuwe test. Hiervoor zet je de vragen uit bij collega’s en eindgebruikers.

  • 11 uur

    Je bereidt de test voor. Hiervoor breng je verschillende data en software bij elkaar, zodat je de testresultaten goed bij kunt houden.

  • 12 uur

    Tijd voor lunch!

  • 13 uur

    Je voert de test die je hebt voorbereid uit.

  • 14 uur

    Je documenteert de resultaten van de test en plant een gesprek in met collega’s.

  • 15 uur

    Je bespreekt de resultaten van jouw test met collega’s. Jullie bespreken wat opvalt en bedenken een oplossing om de gebruikerservaring te verbeteren.

  • 16 uur

    De laptop gaat dicht, je bent klaar voor vandaag!

×

 

Hallo! Hoe kan ik je helpen?

× Stuur Merel een appje!